Controlerul intern al compresorului – Sigma Control 2

iul. 6, 2020 | Aer comprimat

Acasă » Articole » Aer comprimat » Controlerul intern al compresorului – Sigma Control 2

Inteligență integrată: noua generație

Controlerul cu concept revoluționar modular de la KAESER KOMPRESSOREN înglobează tehnologia viitorului. Bun venit în lumea lui Sigma Control 2.

Controler universal

Sigma Control 2 dispune de un design modular adaptabil din construcție, ceea ce înseamnă că acest sistem de control poate fi adaptat pentru a se potrivi nevoilor oricărui compresor cu șurub din gama largă produsă de KAESER KOMPRESSOREN.

Alcătuit dintr-o unitate de control centrală și module separate de intrare/ieșire, acest concept modular îmbunătățește capacitatea de comunicare și ușurința în utilizare.

Comunicare adaptabilă

Sigma Control 2 comunică intern cu compresorul prin module de intrare/ieșire adaptate pentru a satisface nevoile specifice ale diferitelor game de compresoare; prin urmare, acest concept de viitor oferă o adaptabilitate excepțională.

În plus, interfața Ethernet și numeroasele module pentru comunicare de tip bus permit comunicarea externă cu sistemele centralizate de control și management al utilităților.

Conectabil la Internet

Sigma Control 2 este echipat cu propriul său server web, făcând posibilă comunicarea directă cu compresorul prin intranet/Internet.

Nu este nevoie de software suplimentar scump, deoarece setările pot fi accesate de la distanță și ajustate, cu protecție prin parolă, de la orice calculator care rulează un browser de Internet standard.

Această caracteristică simplifică foarte mult exploatarea și întreținerea.

Securitate cu RFID

Sigma Control 2 asigură o securitate de nivel ridicat prin integrarea funcției RFID (identificare prin radiofrecvență).

Acest sistem oferă în primul rând utilizatorilor și/sau tehnicienilor de service KAESER posibilitatea de a se conecta în condiții de siguranță, dar în același timp reprezintă o soluție sigură care nu permite persoanelor neautorizate să facă întreținerea echipamentului sau să schimbe setările acestuia.

Modul inteligent de economisire a energiei

Cu multiple moduri de control, un cronometru și rotirea sarcinii de bază, consumul de energie al compresorului este acum mai mic decât oricând.

Senzorul electronic de precizie pentru presiune permite diferențe stricte de comutare asigurându-se astfel economii suplimentare.

Design modular – performanță sigură

control compresoare cu surub SXC

Centrală de comandă

Controlerul este dotat cu un ecran ușor de citit și cu taste robuste; toate informațiile pot fi citite dintr-o privire. Ușurința utilizării este asigurată de structura logică a meniului și capacitatea de a afișa datele într-una din cele 30 de limbi selectabile.

conectare compresor la internet

Rămâneți conectat

Interfața Ethernet 10/100 Mbit/sec permite accesul direct la parametrii de funcționare folosind rețeaua VPN a utilizatorului. Sunt disponibile module de comunicație pentru interfețele Profibus DP, Modbus, PROFINET și DeviceNet.

securitate compresor

Securitate

Prin adăugarea funcției RFID la Sigma Control 2 se permite efectuarea activităților de service și schimbare a componentelor compresorului doar de către personal autorizat, de exemplu prin partenerii de service KAESER.

Acest lucru asigură funcționarea compresorului la performanțe maxime pe întreaga durată de viață.

software compresor

Actualizare și salvare

Actualizările de software și parametrii de funcționare pot fi rapid încărcați și transferați prin intermediul cititorului pentru card SD.

Acest lucru minimizează costurile de service și permite folosirea cardului SD pentru a stoca (pe termen lung) principalele date de funcționare.

Echipament

Sisteme de control

Sistem modular cu unitate de control, module de intrare/ieșire, componente de rețea și server web; conceput pentru utilizarea cu compresoare cu șurub KAESER.

LED-uri tip „semafor” pentru citirea dintr-o privire a stării de funcționare, text afișat în clar, 30 de limbi selectabile, monitorizare și control complet automatizate.

Opțiuni de control disponibile în versiune standard: Dual, Quadro, Vario, Dinamic (în funcție de mărimea compresorului) și Continuu; temporizator; rotirea sarcinii de bază pentru două compresoare. Server Web cu afișarea datelor de funcționare.

Hardware

Hardware cu procesor puternic; toate componentele concepute pentru utilizarea în condiții industriale; afișaj grafic: arată graficele de presiune și temperatură de ieșire; indicatori cu LED-uri și taste cu membrană; ceas de timp real cu baterie tampon; traductor electronic de precizie pentru presiune.

Tablou de comandă

Rezistent la praf și apă, conform IP 54; module de intrare/ieșire cu marcare clară pentru cablul de conectare; rigletă pentru contacte fără potențial.

Interfețe:

Slot de card SD pentru actualizări; bus USS pentru convertizor de frecvență; cititor RFID (identificare prin radiofrecvență); Ethernet.

Certificări

CE, cULus, EMC, certificare maritimă GL, ABS, LRS, DNV.

Server web

Permite vizualizarea panoului de control și a meniului.

Opțiuni / Accesorii

Module de comunicare pentru: Profibus DP-VO, Profinet 10, Modbus TCP, DeviceNet și Modbus RTU.

Modem: Modem cu tehnologie EDGE, instalat în tablou de comandă separat.

Postări asemănătoare…

Share This