Filtre de aer comprimat – KAESER FILTER

iun. 29, 2020 | Aer comprimat, Tratarea aerului comprimat

Acasă » Articole » Aer comprimat » Filtre de aer comprimat – KAESER FILTER

Aer comprimat pur cu cele mai mici costuri

Filtre KAESER

KAESER FILTER sunt componente cheie pentru livrarea aerului comprimat cu clase de puritate în conformitate cu ISO 8573-1, îndeplinind aceste atribuții cu o cădere de presiune minimă. În plus, construcția lor prietenoasă asigură atât deschiderea și închiderea simplă și fără pericol a carcasei, cât și schimbarea rapidă și curată a elementului filtrant.

Filtrele KAESER FILTER sunt disponibile în patru clase de filtrare. Nouă tipodimensiuni de carcasă asigură filtrarea eficientă pentru debite între 0,60 și 14,20 m³/min.

Puritate standard

Gama KAESER FILTER folosește medii de filtrare moderne cu cute adânci pentru a îndepărta particulele și aerosolii. Un strat extrem de eficient din fibre de carbon reține vaporii de ulei. Împreună cu curgerea optimizată inovator, acesta oferă eficiență de filtrare excepțională cu pierdere de presiune minimă.

Datele de performanță impresionantă ale filtrelor KAESER FILTER au fost determinate în conformitate cu ISO 12500 și confirmate de către autoritatea independentă “Lloyd’s Register”.

Pierdere de presiune minimă, economie maximă

Eficiența unui filtru de aer comprimat depinde în special de pierderea sau căderea de presiune. Filtrele KAESER FILTER sunt caracterizate prin carcase și suprafețe de filtrare generos dimensionate, curgere optimizată inovator și mediu de filtrare de înaltă performanță. Aceste caracteristici determină o pierdere de presiune cu până la 50% mai mică prin comparație cu filtrele convenționale.

De fapt, performanța acestor filtre rămâne practic constantă pe întreaga durată de viață a acestora. Acest lucru reduce încărcarea compresoarelor din amonte și, prin urmare, asigură un potențial semnificativ de reducere a costurilor cu energia electrică și a emisiilor de CO2 asociate.

Construcție cu întreținere simplificată, acces fără pericol

Filtrele de aer comprimat KAESER FILTER sunt dotate cu o carcasă din aluminiu rezistentă la coroziune și cu un element filtrant rigid. Blocarea asigurată de conexiunea practică tip baionetă permite poziționarea automată a elementului filtrant și a elementelor de etanșare. Ambele elemente de etanșare fac parte din elementul filtrant.

Aceasta înseamnă că etanșarea carcasei se poate face doar dacă se montează elementul filtrant. Un șurub de oprire previne deschiderea accidentală a carcasei atunci când este sub presiune și asigură depresurizarea acesteia.

Presiune diferențială scăzută pentru eficiență maximă

Filtrele KAESER FILTER

Filtrele KAESER FILTER sunt disponibile în patru clase de filtrare eficientă. Toate filtrele din această gamă sunt deosebit de adaptabile și sunt ușor de instalat în combinație unul cu celălalt pentru a satisface nevoile specifice aplicației.

Când sunt utilizate împreună cu uscătoarele de aer comprimat și sistemele de umplere a rețelei de la KAESER, asigură tratarea fiabilă și eficientă a aerului comprimat unde și atunci când este nevoie.

filtre compresor de aer comprimat

Secțiune transversală de curgere mare

Echipamentele KAESER FILTER utilizează elemente filtrante cu capete speciale cu flux optimizat. Prin deplasarea intrării în elementul filtrant către intrarea aerului, se mărește secțiune transversală de curgere la ieșire fapt ce asigură în continuare eficiența remarcabilă a filtrului prin minimizarea căderii de presiune.

Pierderi minime de presiune

Pierderi minime de presiune

Conexiunile generos dimensionate ale filtrelor KAESER FILTER ajută la menținerea pierderilor de presiune la un minim absolut. Deoarece întreaga gamă KAESER FILTER este disponibilă cu conexiuni de diverse tipodimensiuni, nu este nevoie de reducții pentru conectarea la diferite dimensiuni ale conductei de aer comprimat.

Rezistență redusă la scurgere

Materialul din poliester de ultimă generație al stratului de drenaj al filtrului asigură drenarea rapidă și eficientă a uleiului (stânga). Suplimentar, pentru a asigura filtrarea optimă și retenția contaminanților cu pierderi minime de presiune, filtrele de particule și coalescente de la KAESER sunt dotate cu medii de filtrare cu un raport de spațiu gol mare (dreapta).

Eficiență ridicată permanentă

Prevăzut în varianta standard la toate filtrele de particule și de coalescență de la KAESER, indicatorul de presiune diferențială permite utilizatorilor să verifice căderea de presiune a filtrului dintr-o privire. Mai mult, partea de aer contaminat și cea de aer curat sunt cert separate.

Standarde de puritate respectate în fiecare clasă de calitate

KAESER FILTER iso 12500
Distribuţie optimă a fluxului de aer comprimat

Distribuție optimă a fluxului

Capul elementului filtrant al echipamentelor KAESER FILTER este optimizat pentru cel mai bun flux posibil. Conturul structurii sale interne direcționează aerul comprimat în centrul interiorului elementului pentru a asigura distribuirea uniformă a încărcării mediului filtrant. Rezultatul: eficiență ridicată de filtrare cu o pierdere minimă de presiune.

Împâslitură de carbon cu eficienţă ridicată

Elemente filtrante cu cute adânci

Elementele filtrelor KAESER cu cute adânci pentru praf și coalescente dispun de suprafețe filtrante deosebit de mari, Prin creșterea rezultată a eficienței lor, acestea reduc semnificativ costurile de funcționare în comparație cu filtrele convenționale.

filtre compresoare

Împâslitură de carbon cu eficiență ridicată

Spre deosebire de materialul folosit în filtrele convenționale, împâslitura de carbon cu eficiență ridicată de la filtrele KAESER cu carbon activ previne curgerea unidirecțională asigurând în același timp o presiune diferențială redusă. Suplimentar, împâslitura oferă o protecție foarte eficientă împotriva eliberării particulelor.

filtrare aer comprimat

Combinații adaptate aplicației

Echipamentele KAESER FILTER pot fi divers combinate local cu ajutorul seturilor opționale de conexiune. De exemplu, “Carbon Combination” conține un filtru coalescent KE (stânga) și un filtru KA cu carbon activ (dreapta) și reține atât aerosoli și particule cât și vapori de ulei.

Postări asemănătoare…

Share This