Adsorbant cu cărbune activ

Adsorbant cu cărbune activ

Adsorbantele cu cărbune activ din seria ACT îndepărtează vaporii de ulei și mirosurile. Instalate în partea inferioară în ierarhia de componente de uscare și prefiltrare a aerului comprimat, acestea ating conținutul rezidual de ulei din clasa 1 conform ISO 8573-1, protejând astfel procesele de producție sensibile.

Cantitățile generoase de umplere cu cărbune activ de înaltă calitate și pierderea joasă de presiune fac aceste utilaje să fie o alegere extrem de rentabilă: pot dura 12.000 de ore de funcționare a compresorului fără înlocuirea carbonului activat. Un indicator de ulei montat ca standard indică orice perturbări operaționale.

  • Conţinuturi de ulei rezidual în domeniul de concentraţie 0 – 0,01 mg/m³;
  • Debit volumetric 1,17 – 154,5 m³/min;
  • Presiune maximă de funcţionare 10 bar / 16 bar şi ca dotare opţională şi 48 bar.

Adsorbanții cu cărbune activ ACT trebuie să fie întotdeauna echipate cu filtre de aer Kaeser. Instalate ca prefiltre și filtre finale, acestea asigură o durată maximă de viață a carbonului activat și, cu pierderi minime de presiune, împiedică antrenarea prafului de carbon în aerul comprimat curățat.

%denumire_avantaj%

Încadrare semnificativ mai jos decât valoarea limită pentru clasa 1

Clasa 1 conform ISO 8573-1 se realizează cu un conținut rezidual de ulei de 0,01 mg/m³, dar uscătoarele cu adsorbție Kaeser ACT pot furniza un conținut semnificativ mai mic de ulei rezidual. Acest lucru înseamnă respectarea în mod constant a valorilor limită.

%denumire_avantaj%

Costuri de întreţinere reduse

Adsorbantele ACT de la Kaeser au intervale de înlocuire foarte lungi datorită dimensiunilor lor generoase și dinamicii fluxului de aer prin carbonul activat. Acestea sunt, de asemenea, montate într-un cadru de oțel de protecție.

%denumire_avantaj%

Pierdere de presiune minimă

Diametrele de admisie și de ieșire dimensionate generos asigură o diferenţă de presiune redusă în mod constant, sporind astfel rentabilitatea.