Compresoare Kaeser Seria “compactă” SXC

iul. 2, 2020 | Aer comprimat

Acasă » Articole » Aer comprimat » Compresoare Kaeser Seria “compactă” SXC

Cu renumitul SIGMA PROFILE. Debit de aer 0,26 la 0,80 m³/min, Presiune 8 – 11 – 15 bar.

Sistem de aer integrat compact

SXC – sisteme integrate de aer comprimat cu spațiu ocupat minim: gama de compresoare cu șurub SXC „la cheie“ de la KAESER KOMPRESSOREN combină fiabilitatea deosebită și eficiența cu producția super-silențioasă, tratamentul și stocarea aerului comprimat.

Sub carcasa din polietilenă cu pereți dubli a SXC-ului se ascunde un sistem complet de alimentare cu aer.

Reprezentând alegerea perfectă pentru atelierele de lucru și facilitățile de producție mici, aceste sisteme avansate de compresoare combină eficiența excepțională, întreținerea simplificată, durabilitatea și componentele perfect adaptate pentru a asigura ani de zile de funcționare fiabilă și performantă.

Eficiența ca standard

Fiecare echipament compact SXC este dotat cu un compresor cu șurub echipat cu un bloc de compresie cu rotoare SIGMA PROFILE cu eficiență ridicată care asigură mai mult aer și mai multe economii.

Performanțe optime

Prevăzut cu control automat pornit-oprit, controlerul “Sigma Control basic” al compresorului asigură funcționarea tuturor sistemelor integrate SXC la maximum de performanță.

Adaptabil și compact

Cu puteri de antrenare disponibile de la 2,2 la 5,5 kW, veți găsi întotdeauna modelul potrivit pentru a satisface nevoile dumneavoastră specifice. Pe lângă performanțele lor impresionante, cele patru modele SXC măsoară doar 61,5 cm lățime și au o amprentă compactă de doar 0,62 metri pătrați.

Curat și silențios

Cu un nivel de zgomot maxim de 69 dB(A), sistemele integrate SXC sunt deosebit de silențioase. Fiind echipate cu uscător cu refrigerare integrat, aceste sisteme asigură permanent un aer comprimat curat. Purjorul electronic de condens asigură purjarea fiabilă și fără pierderi de aer a condensului de la recipientul de aer și de la uscătorul cu refrigerare.

Economie de energie prin optimizarea compresoarelor sxc

Calitate KAESER în fiecare detaliu

sigma profile compresoare cu surub sxc

Profilul cu economie de energie Sigma Profile

Fiecare bloc de compresie cu șurub KAESER utilizează rotoare Sigma Profile, special proiectate de KAESER, care necesită cu aproximativ 10-20% mai puțină energie decât varianta cu șurub convențional la același debit livrat. Acest lucru aduce o contribuție semnificativă la eficiența globală impresionantă.

control compresoare cu surub SXC

Sigma Control basic

Cu sistemul său eficient de pornire/oprire, “Sigma Control basic” asigură performanța maximă a sistemului de aer comprimat în orice moment și monitorizează permanent întregul echipament SXC.

Întreţinere prietenoasă compresoare cu surub sxc

Întreținere prietenoasă

Toate punctele de întreținere și service sunt ușor accesibile după ce carcasa amovibilă a compresorului SXC este ridicată fără efort. Purjorul electronic de condens poate fi verificat printr-un grilaj. Inutil să mai spunem, compresorul SXC este proiectat pentru a simplifica la maxim activitatea de întreținere.

Răcire eficientă compresor cu surub sxc

Răcire eficientă

Compresoarele KAESER sunt renumite pentru sistemele de răcire inovatoare iar sistemele SXC nu fac excepție: pentru a asigura o răcire optimă sunt prevăzute trei ventilatoare. Un ventilator dedicat cu motor independent de antrenare asigură răcirea fiabilă a fluidului.

Echipament

Echipament complet

Gata de operare, complet automatizat, insonorizat, cu amortizoare de vibrație, carcasă cu pereți dubli din polietilenă sinterizată.

Izolație fonică

Carcasă insonorizantă, picioare anti-vibrație, amortizare dublă a vibrațiilor.

Bloc de compresie

Bloc de compresie original KAESER cu compresie într-o singură treaptă, rotoare cu SIGMA PROFILE și injecție de fluid de răcire pentru răcirea optimă a blocului de compresie.

Motor electric

Motor electric produs în Germania cu eficiență energetică ridicată (IE2), clasă de protecție IP54 și clasă de izolație F care asigură o rezervă suplimentară.

Transmisie prin curea

Curea elastică fără întreținere. Nu sunt necesare reglaje.

Circuitul fluidului și aerului

Filtru uscat de aer cu structură fagure, supapă de reținere la admisie, supapă pneumatică de aerisire, rezervor de fluid de răcire cu cartuș separator special, supapă de minimă presiune/ de reținere, microfiltru în sistemul fluidului de răcire.

Răcire

Răcire cu aer; răcitor de aluminiu pentru răcirea fluidului cu ventilator cu motor separat, ventilator secundar pe arborele motorului de antrenare. Preîncălzire automată (activă doar pentru încărcări foarte mici).

Recipient de aer

Acoperit la interior, cu purjor electronic de condens.

SIGMA CONTROL BASIC

Date măsurate afișate: presiunea din rețea, presiunea de decuplare, temperatura la ieșirea din bloc. Date de stare afișate: starea sistemului, alarmă, avertizare întreținere.

Alte date afișate: contoare de ore service și mers în sarcină. Selectarea perioadelor de lucru ale compresorului, a intervalelor ajustabile de service, a presiunii și temperaturii (bar/ psi/ MPa, °C/°F).

Presiune nominală în sistem micșorabilă. Buton de oprire de urgență, contact liber de potențial pentru motor în sarcină. Traductor electronic de presiune.

Componente electrice

Tablou de control conform clasei IP 54, cu pornire stea-triunghi (de la 3 kW); protecție la suprasarcină a motorului; transformator comandă.

Uscător cu refrigerare

Echipat cu schimbător de căldură în plăci din oțel inoxidabil, separator de condens integrat, purjor de condens electronic, traseu refrigerant izolat.

Componentele sistemelor SXC
 1. Filtru de aer
 2. Bloc de compresie
 3. Motor de antrenare
 4. Sistem de tensionare automată a curelelor
 5. Rezervor separator de fluid
 6. Răcitor (radiator)
 7. Recipient de aer
 8. Purjor de condens Eco Drain
 9. Uscător cu refrigerare
 10. Ieșire aer comprimat
 11. Supapă de comandă

Postări asemănătoare…

Share This